Va invitam sa vizitati noul website Clinica Promed,
parte a Retelei Medicale Wellborn!!   |    Click aici

 • Medicul cardiolog Radu Pretorian oferă consultații de specialitate în Clinica Promed System

 • Fertilizare in vitro - procedura PICSI

 • Servicii medicale cu plata in rate

 • 40% reducere pentru pensionari

  La serviciile RMN

 • Programul "Primul copil"

  Ajutorarea cuplurilor infertile, cu venituri personale reduse sa isi indeplineasca visul de a obtine un copil prin Fertilizare in Vitro Standard sau ICSI.

 • Am deschis Spitalul Wellborn

  Primul spital de fertilitate si medicina materno-fetala din Romania

 • Campania nationala "Primavara Wellborn"

  Wellborn, isi propune sa ofere o primavara mai sanatoasa mamelor, viitoarelor mame, cat si copiilor, prin lansarea Campaniei Nationale "Primavara Wellborn".

 • Wellborn lanseaza in Romania testul de receptivitate a endometrului

  Acest test este recomandat in cazul cuplurilor infertile cu esec repetat de implantare..

 • Servicii medicale decontate de CASDB si Casa OPSNAJ

  In cadrul Promed System Targoviste puteti beneficia de servicii medicale RMN/CT si de analize medicale

Noutati » Ce faci cand nu mai exista speranta? Fertilizarea in vitro

Fara doar si poate, traim intr-o lume in care din ce in ce mai multe cupluri intampina dificultati in a avea copii. Chiar daca populatia beneficiaza de o educatie sexuala tot mai buna si de o ingrijire medicala din ce in ce mai performanta, infertilitatea se transforma treptat dintr-o drama personala a celor afectati, intr-o adevarata problema sociala.

Pe langa diverse boli si anomalii genetice, stilul de viata modern, stresul cotidian si timpul tot mai lung petrecut la munca, alimentatia gresita, viciile precum fumatul, dar si amanarea momentului de a avea un copil adesea dupa 35 de ani sunt printre pricipalele cauze ale infertilitatii. In ciuda faptului ca, in trecut, femeile erau cel mai adesea blamate pentru ca nu puteau aduce pe lume prunci, astazi, „vina" este impartita in mod egal intre sexe.

In 2010, un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii estima ca un total de 48,5 milioane de cupluri se afla in imposibilitatea de a avea un copil. La ora actuala, in Romania, statisticile arata ca aproximativ 10% din cuplurile aflate la varsta reproductiva sunt in aceasta situatie. Cele mai recente descoperiri medicale permit tratarea multora dintre cauzele infertilitatii si conceperea unui copil pe cale naturala. Cu toate acestea, in jur de 20000-25000 de cupluri au nevoie sa apeleze la cea mai avansata metoda de reproducere umana asistata, fertilizarea in vitro (FIV).

Fertilizarea in vitro (tradusa ca „fertilizarea in sticla") inseamna, practic, conceptia in afara corpului si implantarea embrionului in uterul mamei de catre medici. Primul copil care a aparut pe lume ca urmare a unei proceduri FIV s-a nascut in 1978 in Marea Britanie. De peste 30 de ani, aceasta procedura este adesea singura solutie pentru cuplurile cu probleme medicale care nu pot fi tratate, precum calitatea sau cantitatea insuficienta a spermatozoizilor, obstructii sau probleme de interactiune intre ovocite si spermatozoizi, ori tulburari ale ovulatiei.

Primul pas in cadrul acestei proceduri este inducerea controlata a ovulatiei prin intermediul unui tratament hormonal; pentru a avea mai multe sanse de reusita ale implantarii, tratamentul are ca rezultat producerea unui numar mai mare de ovocite. Ovocitele si spermatozoizii sunt recoltate in aceeasi zi si introduse impreuna intr-un recipient special pentru fertilizarea in vitro. In cazul in care numarul de spermatozoizi din proba de sperma este insuficient, medicii maximizeaza sansele unei reusite prin injectarea unui singur spermatozoid in fiecare ovocit, prin metoda numita ICSI (injectarea intracitoplasmatica a spermatozoizilor).

Ca si in cazul unei fertilizari pe cale naturala, este nevoie de 2-5 zile pentru formarea embrionilor - de data aceasta, intr-un incubator. Odata maturizati, mai multi dintre embrioni sunt implantati de catre medici in uterul mamei, in timp ce altii sunt inghetati pentru situatia in care este nevoie de o noua implantare. Din acest motiv, multe dintre cuplurile care recurg la FIV devin parinti nu pentru unul, ci pentru mai multi copii, in functie de numarul de embrioni care au „prins". Dupa aceste proceduri, cuplul va afla in maxim 2 saptamani daca, din titulatura de „pacienti" au primit-o pe cea de „viitori parinti", in urma unui test de sarcina.

Care sunt sansele de reusita?

In cele mai performante unitati medicale, rata medie de succes a procedurilor FIV este de 40%, o variabila importanta fiind varsta mamei. Pentru a maximiza sansele de reusita, pe langa o varsta mai mica de 35 de ani a mamei, facilitatile centrului in care sunt realizate procedurile au o importanta uriasa.  Spitalul Wellborn, specializat in infertilitate si medicina materno-fetala, singurul One Stop Clinic de profil din Romania, are o rata de succes de 45% pentru procedurile FIV realizate pe paciente de sub 35 de ani.

Ceea ce face acest spital sa fie cu totul special pe piata este faptul ca poate trata orice problema legata de infertilitatea feminina sau masculina, fara ca pacientii sa aiba nevoie de vizite la unitati diferite. Astfel, sunt scutite scutit timp efort pretios, care pot face adesea diferenta intre un test de sarcina cu doua liniute si unul negativ. Creand o adevarata relatie cu echipa de medici, fiecare cuplu beneficiaza de o abordare personalizata a cazului si poate lua legatura cu spitalul la orice ora si in orice zi a saptamanii prin intermediul unui departament specializat, fiind monitorizate, dirijate si consiliate in permanenta. Astfel, prin tratamentul potrivit si ingrijirile medicale de cea mai buna calitate, chiar si cuplurile care cred ca nu mai exista speranta pot deveni parinti apeland la fertilizarea in vitro. Daca dupa un an de incercari, o sarcina intarzie sa apara, este esentiala consultarea unui specialist pentru a stabili cauzele si parcursul de tratament cel mai potrivit.