Va invitam sa vizitati noul website Clinica Promed,
parte a Retelei Medicale Wellborn!!   |    Click aici

 • Medicul cardiolog Radu Pretorian oferă consultații de specialitate în Clinica Promed System

 • Fertilizare in vitro - procedura PICSI

 • Servicii medicale cu plata in rate

 • 40% reducere pentru pensionari

  La serviciile RMN

 • Programul "Primul copil"

  Ajutorarea cuplurilor infertile, cu venituri personale reduse sa isi indeplineasca visul de a obtine un copil prin Fertilizare in Vitro Standard sau ICSI.

 • Am deschis Spitalul Wellborn

  Primul spital de fertilitate si medicina materno-fetala din Romania

 • Campania nationala "Primavara Wellborn"

  Wellborn, isi propune sa ofere o primavara mai sanatoasa mamelor, viitoarelor mame, cat si copiilor, prin lansarea Campaniei Nationale "Primavara Wellborn".

 • Wellborn lanseaza in Romania testul de receptivitate a endometrului

  Acest test este recomandat in cazul cuplurilor infertile cu esec repetat de implantare..

 • Servicii medicale decontate de CASDB si Casa OPSNAJ

  In cadrul Promed System Targoviste puteti beneficia de servicii medicale RMN/CT si de analize medicale

Noutati » Test de aviditate CMV-IgG

Citomegalovirusul (CMV) reprezinta cel mai frecvent agent infectios implicat in producerea retardului mintal si a surditatii la nou-nascut. Incidenta infectiei CMV intrauterine este de aproximativ 1 la 100 nasteri viabile; pana la 15% din copii infectati congenital sunt simptomatici la nastere (microcefalie, calcificari intracraniene, corioretinita, icter, hepatosplenomegalie, purpura).

Din cei 85% care sunt asimptomatici la nastere ~15% vor dezvolta sechele neurologice pana la varsta de 4 ani.

Consecintele invalidante ale infectiei CMV congenitale sunt strans asociate cu infectia primara a mamei survenita in timpul sarcinii; reinfectia sau reactivarea sunt foarte rar implicate in transmiterea intrauterina a infectiei. Astfel, aproximativ 50% din gravidele cu infectie primara CMV transmit virusul fetilor, in comparatie cu numai 0,5% din cele cu reinfectie sau reactivare.

Din aceste motive este foarte important ca medicul clinician care ingrijeste o gravida cu tablou clinic serologic de infectie CMV sa diferentieze o infectie primara (sau dobandita) de o reinfectie sau reactivare.

Deoarece >90% din infectiile CMV aparute la adulti sunt asimptomatici, detectarea anticorpilor specifici constituie modalitatea cea mai obisnuita  de identificare a infectiei. Anticorpi din clasa IgM apar la cateva saptamani dupa contractarea infectiei, fiind urmati la interval de o saptamana de anticorpi din clasa IgG. Nivelurile de CMV -IgM cresc de obicei timp de cateva saptamani dupa care scad lent, in 4 pana la 6 luni. Desi anticorpii de tip IgM reprezinta un marker foarte sensibil pentru infectia CMV primara, totusi specificitatea lor este redusa deoarece la unele persoane se pot dezvolta si in cursul infectiilor secundare (reinfectii sau reactivari ale unor infectii latente) sau ocazional pot persista timp indelungat (ani de zile). De asemenea exista si rezultate fals pozitive pentru  CMV - IgM datorita reactivitatii incrucisate cu alti patogeni.

Masurarea aviditatii anticorpilor CMV- IgG s-a dovedit a fi un test important pentru diferentierea infectiei CMV primare de cea secundara, prin aceea ca aviditatea joasa se asociaza cu infectia primara recenta. Pe de alta parte obtinerea unei aviditati crescute la o gravida in primul trimestru de sarcina  exclude posibilitatea ca infectia sa fi fost contractata dupa conceptie.

Determinarea aviditatii IgG a devenit o etapa esentiala in interpretarea unui rezultat pozitiv pentru CMV- IgM  la femeile gravide.

Pentru informatii sau programari:

Str. Benone Georgescu, Nr. 12, Targoviste

Telefon:+40 245 620 088

+40 785 212 642

E-mail: targoviste@clinica-promed.ro