• Medicul cardiolog Radu Pretorian oferă consultații de specialitate în Clinica Promed System

 • Fertilizare in vitro - procedura PICSI

 • Servicii medicale cu plata in rate

 • 40% reducere pentru pensionari

  La serviciile RMN

 • Programul "Primul copil"

  Ajutorarea cuplurilor infertile, cu venituri personale reduse sa isi indeplineasca visul de a obtine un copil prin Fertilizare in Vitro Standard sau ICSI.

 • Am deschis Spitalul Wellborn

  Primul spital de fertilitate si medicina materno-fetala din Romania

 • Campania nationala "Primavara Wellborn"

  Wellborn, isi propune sa ofere o primavara mai sanatoasa mamelor, viitoarelor mame, cat si copiilor, prin lansarea Campaniei Nationale "Primavara Wellborn".

 • Wellborn lanseaza in Romania testul de receptivitate a endometrului

  Acest test este recomandat in cazul cuplurilor infertile cu esec repetat de implantare..

 • Servicii medicale decontate de CASDB si Casa OPSNAJ

  In cadrul Promed System Targoviste puteti beneficia de servicii medicale RMN/CT si de analize medicale

Noutati » Tratamentul PRP (Platelet Rich Plasma – Plasmă bogată în plachete) – disponibil de acum în Clinica Promed System din Târgoviște

Începând din luna mai, în cadrul Clinicii Promed System din Târgoviște, pacienții pot beneficia de una dintre cele mai noi și apreciate metode cu rol în activarea proceselor de recăpătare a sănătății și tinereții, efectuată de dr, Laurențiu Mateescu, Medic specialist ortopedie-traumatologie 

Prin PRP (Platelet Rich Plasma – Plasmă bogată în plachete), cu ajutorul trombocitelor, care conțin proteine capabile să stimuleze regenerarea celulelor, pacienții reușesc vindecarea unor afecțiuni folosind propriul sânge.

În ortopedie și traumatologie, metoda activează procesele de regenerare în toate țesuturile articulației în același timp (suprafețe articulare, lichid sinovial, ligamente capsulare, os, țesuturi musculare și cartilaginoase), datorită factorilor de creștere din trombocite. Injecțiile cu plasmă trombocitară autologă ajută la inhibarea inflamației și îmbunătățesc nutriția și refacerea țesuturilor prin oxigenare. Metoda declanșează mecanismele refacerii accelerate a sistemului musculo-scheletal, reduce perioadele de reabilitare după leziuni și intervenții chirurgicale și astfel restabilește mai repede libertatea de mișcare, fără durere, a pacienților.

În combinație cu alte terapii, permite reducerea cantității de medicamente administrate sau eliminarea completă a acestora, minimizând efecte toxice asociate cu folosirea lor îndelungată. În plus, tratamentul cu plasmă autologă reduce timpul de tratament la jumătate.

Injecțiile cu plasmă autologă contribuie la reducerea proceselor inflamatorii,  eliminarea durerii şi restabilirea amplitudinii mişcărilor articulare.

Cum funcționează metoda?

Cunoscută la nivel global sub denumirea de PRP (Platelet Rich Plasma – Plasmă bogată în plachete), procedura non-invazivă presupune reinjectarea imediată, intramusculară sau subcutanată, a sângelui autolog proaspăt recoltat. În PRP, acesta este transformat în plasmă trombocitară, prin centrifugare.  Aplicarea plasmei îmbogățite cu trombocite reprezintă singura posibilitate de a îmbunătăți refacerea rănilor și de a combate infecția, fără ajutorul altor medicamente.

Așadar, vorbim despre o metodă sigură, non-toxică și neinvazivă, a cărei eficacitate a fost demonstrată științific, cu rol în controlarea regenerării țesutului și de prevenire a bolilor.

Afecțiuni în care este indicată metoda PRP (Platelet Rich Plasma – Plasmă bogată în plachete)

Metoda este indicată în cazul unor afecțiuni și diagnostice precum: artroză, periartrită, rupturi și leziuni ale tendoanelor și ligamentelor, leziuni acute ale țesuturilor osoase și musculare, tendinopatie, osteocondroză spinală, spasme musculare are gâtului, umerilor, spatelui sau picioarelor, reabilitare după o operație ortopedică sau un accident.

Programări: +40 245 620 088, targoviste@clinica-promed.ro